Skip to content Skip to footer

Polityka prywatności

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Stowarzyszenie Laboratorium Działań dla Pokoju z siedzibą w Krakowie, ul. Majora Łupaszki 7/26, 30-198  Kraków, identyfikujące się numerami NIP: 6772471257, REGON: 520484716, ze stroną internetową: www.salamlab.pl, email: kontakt@salamlab.pl, tel.: +48 505 869 672 (dalej również „Stowarzyszenie”). Kontakt do Inspektora Ochrony Danych Osobowych: iodo@salamlab.pl

Jakie dane osobowe przetwarzamy?  

Rodzaj przetwarzanych danych zależny jest od tego, w jakim celu je pobieramy.

Odwiedzając naszą stronę i przeglądając jej treści, automatycznie zbierane są dane techniczne dotyczące Twojej wizyty jako Użytkownika, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, z której korzystasz, typ systemu operacyjnego itp. Przetwarzamy dane osobowe zbierane przez pliki cookies. Więcej informacji o plikach cookies oraz danych, które są przez nie zbierane znajdziesz dalszej części naszej Polityki Prywatności.

Zapisując się na nasz newsletter przetwarzamy Twój adres email, sprawdzamy otwieralność przesyłanej Ci korespondencji i zbieramy informacje na temat klikanych przez Ciebie komunikatów, aby jak najlepiej dopasować treści do preferencji naszych czytelników. Dane te pozyskujemy bezpośrednio od Ciebie, z okienka, w którym wpisujesz swój adres e-mail oraz za pomocą plików cookies.

Kontaktując się z nami za pośrednictwem formularza na stronie: https://salamlab.pl/pl/wspolpraca/ przetwarzamy Twój adres email, a opcjonalnie także Twoje imię i nazwisko oraz numer telefonu, jeśli dobrowolnie podasz te dane.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane przetwarzamy zawsze zgodnie z celem ich pozyskania, cel ten jest określony podczas pobierania od Ciebie Twoich danych. 

Jeśli zapisujesz się do naszego Newslettera, przekazujesz nam swoje dane osobowe w postaci swojego adresu email oraz sprawdzamy otwieralność przesyłanej Ci korespondencji i zbieramy informacje na temat klikanych przez Ciebie komunikatów. Te dane są przetwarzane w celu:

  1. Przesyłania Ci cotygodniowego przeglądu prasy;
  2. Informowania Cię o działaniach, które realizujemy: bieżących projektach, akcjach edukacyjnych i społecznych, zbiórkach funduszy i zachęty do włączenia się w nie poprzez wsparcie materialne oraz aktywistyczne; 
  3. Marketingu własnych działań, badania rynku i badań demograficznych oraz badań zachowań i preferencji osób korzystających z naszej strony, a także prowadzenia statystyk oglądalności naszej strony, do personalizacji jej zawartości oraz zapewnienia sprawnego działania naszej strony;
  4. W celach statystycznych, aby optymalizować przyszłe działania związane z prowadzeniem stron internetowych.

Jeśli kontaktujesz się z nami za pośrednictwem formularza na stronie: https://salamlab.pl/pl/wspolpraca/ przetwarzamy Twój adres email, a opcjonalnie także Twoje imię i nazwisko oraz numer telefonu, jeśli dobrowolnie podasz te dane. Te dane przetwarzamy w celu odpowiedzi na przesłaną wiadomość. 

Na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy Twoje dane na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej również: ”RODO”) – w przypadku zgody na przetwarzania Twoich danych w celu przekazywania korespondencji za pośrednictwem Newslettera oraz odpowiedzi na wiadomość przesłaną za pośrednictwem formularza  na stronie: https://salamlab.pl/pl/wspolpraca/

Jak długo przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Twoje dane będziemy przetwarzać przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, to znaczy do momentu, w którym:

  • przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych (na potrzeby sprawozdań projektowych);
  • cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą (np. zrezygnujesz z otrzymywania newslettera).

Usługi zewnętrzne / powierzanie danych

Nie przekazujemy Twoich danych osobowych innym podmiotom. Jeśli wyrażasz zgodę, Twoje dane mogą zostać powierzone podmiotom realizującym przesyłki kurierskie/ pocztowe, a w przypadku zbiórek – operatorowi płatności na platformach croudfundingowych (zrzutka.pl).

Do kogo możesz zgłaszać zastrzeżenia w zakresie ochrony danych?

W przypadku gdy masz zastrzeżenia co do sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, prosimy o kontakt z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem email: iodo@salamlab.pl.

Jednocześnie informujemy, że przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Rezygnacja z otrzymywania wiadomości od Stowarzyszenia

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji naszego newslettera, bez podania przyczyny. Aby to zrobić, kliknij link „unsubscribe from the list” znajdujący się w stopce newslettera lub napisz do nas bezpośrednio na adres: kontakt@salamlab.pl wpisując w temacie wiadomości: Rezygnacja z subskrypcji. 

Jeśli masz pytania dotyczące naszej Polityki Prywatności, napisz na adres Inspektora Ochrony Danych Osobowych: iodo@salamlab.pl

PLIKI COOKIES

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki tekstowe zapisywane i przechowywane na Twoim komputerze lokalnym lub innym urządzeniu, podczas gdy odwiedzasz naszą stronę. Cookies służą jedynie do ułatwienia identyfikacji. Przechowuje się w nich informacje, które są niezbędne dla prawidłowego wyświetlenia strony.

Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, dostosuj odpowiednio ustawienia swojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy swojej przeglądarki. 

Pliki cookies nie są szkodliwe ani dla komputera, ani dla danych jego użytkownika, dlatego zaleca się niewyłączanie ich obsługi w przeglądarce. W przypadku wyłączenia obsługi tych plików niektóre funkcje strony www.salamlab.pl mogą przestać być dostępne.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  1. Dostosowania zawartości naszej strony do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb;
  2. Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

W ramach naszej strony www.salamlab.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies: 

  • Tymczasowe (sesyjne) – to pliki tymczasowo znajdujące się w pamięci przeglądarki, które pozostają w jej pamięci do momentu zakończenia sesji (wyłączenia przeglądarki);
  • Stałe – to pliki pozostające w pamięci przeglądarki tak długo, jak pozwalają na to wybrane przez użytkownika ustawienia przeglądarki;
  • Własne – pochodzące bezpośrednio z odwiedzonej strony internetowej;
  • Zewnętrzne – pochodzące z witryny zewnętrznej niż witryna odwiedzana;
  • Konfiguracji – umożliwiają ustawienie funkcji i usług w serwisie;
  • Niezbędne – umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w serwisie;
  • Funkcjonalne – umożliwiają zapamiętanie preferowanych przez użytkownika funkcjonalności serwisu;
  • Reklamowe – umożliwiają dostarczenie treści reklamowych dostosowanych do zainteresowań użytkownika.

Wchodząc na naszą stronę zgadzasz się na umieszczanie na Twoich urządzeniach plików cookies. Umożliwiamy Ci dostosowanie preferencji plików cookies, gdzie możesz wyrazić, bądź wycofać zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w Twoim urządzeniu.

Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niestety, ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na na naszej stronie internetowej.

Dane rejestrowe

Stowarzyszenie Laboratorium Działań dla Pokoju
ul. Elizy Orzeszkowej 10/17
31-065 Kraków.
NIP: 6772471257
REGON: 520484716

Stowarzyszenie Laboratorium Działań dla Pokoju jest wpisane do ewidencji stowarzyszeń zwykłych  prowadzonej przez Prezydenta Miasta Krakowa.

Numer w ewidencji stowarzyszeń zwykłych: 191.
Data wpisu do ewidencji: 17.1.2021 r.

Adres korespondencyjny

Stowarzyszenie Laboratorium Działań dla Pokoju
ul. Elizy Orzeszkowej 10/17
31-065 Kraków
kontakt@salamlab.pl

 

Konto bankowe Stowarzyszenia

mBank
57 1140 2004 0000 3102 8192 3774
IBAN: PL57 1140 2004 0000 3102 8192 3774
SWIFT/BIC: BREXPLPWMBK

Salam Lab – Laboratorium Pokoju